Smålandsstenar Brukshundsklubb

 Vi har funnits sedan 1974


Smålandsstenar brukshundklubb som ligger centralt i Smålandsstenar har idag 176medlemar. När klubben startades
på 70-talet var medlemsantalet endast 50 stycken.
Idag bedrivs primärt kursverksamhet på anläggningen, allt från valpkurser till tävlingskurser i specialsök. Vi försöker alltid erbjuda kurser som efterfrågas och utbildar kontinuerligt våra instruktörer.

Utöver kursverksamheten arrangerar vi tävlingar och vi har flera medlemmar som tar hem fina resultat och tävlar med vår flagg i ryggen!


ANLÄGGNINGEN

 

På vår fantastiska anläggning finns två stora gräsplaner, perfekta för alla typer av hundträning samt en inhägnad agilityplan, med tillhörande agilityhindersbod. 

Alla medlemmar är välkomna att träna på vår anläggning, med vi ber er visa hänsyn till eventuell kursverksamhet som pågår. 

STYRELSEN

Önskar du komma i konakt med styrelsen: maila info@smalandsstenarbk.se

Jenny Mårtensson
Ordförande

- Jenny, ordförande


Hej, jag heter Jenny och äger en tervueren som jag tävlar bruks spår och lydnad med. Jag sitter med i styrelsen för gemenskapen, och glädjen man får av att träna och tävla med hund. Jag vill därför skapa möjligheter för andra att dela detta intresse.

Helena Axelsson
Ledarmot

- Helena, ledarmot


Jag heter Helena Axelsson, har varit aktiv i klubben i många år, ibland mer och ibland mindre och på lite olika vis, tycker att det är givande och vi behöver vår klubb här på hemma plan. Jag har just nu en labradortik som jag både tränar/tävlar i jaktapportering, lydnad, bruks/spår, tycker även att specialsöket är roligt.

Carolin Orädd
Suppleant

- Carolin, suppleant


Hej jag heter Carolin, äger två små dvärgschnauzrar som jag tävlar i diverse olika grenar. Jag är med i styrelsen för jag vill hjälpa till att skapa en hundklubb för alla som älskar hundar! Kommer från Norrland; så hör ni mig prata, förklarar detta min skeva dialekt.

Annie Nilsson
Vice ordförande

- Annie, vice ordförande


Jag heter Annie och har en blandras och en staffe som jag tränar och tävlar i olika grenar. Jag sitter som vice ordförande i styrelsen och tycker föreningsarbete är både viktigt och roligt. Utbildad valp- och allmänlydnadsintruktör men håller även kurs i rallylydnad. Fun fact: ingen av mina hundar har lärt sig fånga godis i luften.

Alicia Fritz
Ledarmot

- Alicia, ledarmot


Hej, mitt namn är Alicia och jag tränar och tävlar med min tyskterrier och belgiska vallhund i agility och lydnad. Jag sitter med i styrelsen för jag brinner för att dela mitt hundintresse med andra och vill värna om hundklubben. Om du hör en galning som tjoar på en skrikande och samtidigt morrande hund på agilityplan så är det bara jag och tyskterriern som gör det roligaste vi vet!

Rebecka Johansson
Suppleant

- Rebecka, suppleant


Jag heter Rebecca Johansson, äger en bordercollie som heter Touqi som jag använder till att valla & träna lydnad med. Jag sitter med i styrelsen för att jag vill vara med och främja hundintresset även i en liten klubb som oss


Carin Nennestam
Sekreterare

- Carin, sekreterare


Hej! Jag heter Carin Nennestam, lever ihop med mina två hundar, en Russkiy toy och en dvärgpudel. Vi tävlar mest agility men kör även specialsök.. och visionen finns att hinna med ännu mer! Jag sitter i styrelsen för att jag vill vara med och påverka och göra klubben bättre för alla.

Agneta Franze
Kassör

- Agneta, kassör


Jag heter Agneta Franze och har varit medlem i klubben sedan 2006, då jag började träna min första storpudel. Jag är uppvuxen med schäfrar och hade tre egna, när jag bodde i Botswana på 80- och 90-talen. Nu är jag aktiv med min tredje storpudeltik (min bästa). Jag har tävlar i rallylydnad & specialsök. Att vara med i styrelsen är ett förtroendeuppdrag jag fick, och jag är glad över att kunna ta ansvar för min klubbs ideella arbete.

ÖVRIGA STYRELSEMEDLEMAR

Loa Andersson och Eva Oijennus
Revisorer


Alexandra Nilsson
Revisorssuppleant

Helena Einebrant
Distriksombud


Alexandra Nisson
Valberedning

SEKTORER & KOMMITTÉER


  • Vår klubb satsar på att försöka vara så bred inom alla hundsporter som möjligt!
    Vi anordnar kurser i allt från valplydnadn till kurser inom specialsök. Inom flera av grenarna har vi därför dedikerade sektioner 
    och kommittéer som jobbar för  att ta fram kurser och andra spännande aktiviteter för våra medlemmar.

Specialsök

Kontakt: Helena Einebrant

Sektionen ansvarar för anordna aktiviteter inom specialsök, så som KM, prov och andra aktiviteter inom grenen. 

Rallylydnad

Kontakt:  Annie Nilsson & Agneta Franze

Sektionen ansvarar inom rallylydnad, så som KM, prov och andra aktiviteter inom grenen. Samt säkerställer material.

MH-Rus

Kontakt: Vakant

Sektionen ansvarar för att anordna aktiviteter inom grenen.
Samt säkerställer material.

Hemsida & sociala medier

Kontakt: Carolin Orädd

Allt som har med vår hemsida och sociala medier. 

Bruks/Lydnad

Kontakt: Jenny Mårtensson

Sektionen ansvarar inom grenarna, så som KM, tävlingar och andra aktiviteter inom grenen. Samt säkerställer material.

Agility

Kontakt: Anette Andersson

Sektionen ansvarar för anordna aktiviteter för inom agility, ser över material och agilityplanen. 

Klubbstugan

Kontakt: Anna Movallius

Trivsel, stugans exteriör och behjälplig vid bokning av klubbstugan. Skulle ni se någon som behöver ordnas, tveka inte på att ta kontakt. All bokning av klubbstugan sker via styrelsen.

Utbildning

Kontakt: Jessica Krafft

Sektionen som ansvarar för att vår klubb har en fungerande kursverksamhet och en stödjande funktion för att utbilda våra instruktörer och ledare.

Svenska Brukhundsklubbens

FÖRTJÄNSTTECKEN

DU som medlem i Smålandsstenar BK kan nominera en funktionär som du tycker förtjänar lite extra uppmärksamhet med ett av Svenska Brukshundklubbens förtjänsttecken.
Vi har massor av duktiga funktionärer inom vår klubb, men vem vill du ska få det där lilla extra?

Så här gör du:


1. Läs bestämelserna 
2. Fyll i ansökan
3. Mejla fullständigt ifylld blankett till styrelsen info@smalandsstenarbk.se

Protokoll & dokument