PROVA PÅ!
Kurser för alla som "bara vill testa"

Är du nyfiken på en gren eller kurs, men inte har möjilghet att gå en hel kurs?
Då passar dessa perfekt för dig! 

Prova på-kurserna är enstaka tillfällen, där syftet är att ge dig en inblick i grenen och öka din kunskap inom sporten. Tveka inte på att testa!

Prova på Spår
25 mars, 10:00 - 14:00


Vad är spår?

Spår är en sport där hundenföljerefter människospår i skogen. Hunden markerar föremål som personen kan ha tappat i spåret. I Bruks finns fyra olika tävlingsklasser. Spår är en trevlig aktivitet för både hund och förare där hunden får utveckla och lita på sitt viktigaste sinne-luktsinnet. Det är en bra aktivitet att ägna sig åt utan att behöva en massa hjälp från andra eller saker. Under några timmar får ni lära er mer om spår, hur det går till samt hur hunden kan utvecklas i spår.


Medtag: Fika, godis och leksak till hunden. Om du har så tar med sele och lina. Detta finns även att låna.


Instruktör: Jessica Krafft

Pris: 300 kr

Prova på Rapport
16 april, 10:00 - 14:00


Vad är rapport?

Rapportär en sport där hundenskickas mellan sina två förare i en rasande fart i skogen.I Bruks finns fyra olika tävlingsklasser.Rapport är en trevlig familjeaktivitet förhela familjendär hunden får utveckla och lita på sitt viktigaste sinne-luktsinnet. Det är en bra aktivitet att ägna sig åt omdet är fleri familjen. Under några timmar får ni lära er mer om rapport, hur det går till samt hur hunden kan utvecklas i denna sport.


Medtag: Fika, godis och leksak till hunden. Filt, vattenskål samt extra koppel.


Instruktör: Gun och Karl-Olge Krafft

Pris: 300 kr

Prova på Sök
22 april, 10:00 - 14:00


Vad är sök?

Sök är en fartfylld sport där hunden letar efter människor i skogen. Det finns olika sätt för hunden att markera att de har funnit en person. I Bruks finns fyra olika tävlingsklasser. Sök är en trevlig aktivitet för både hund och förare där hunden får utveckla och lita på sitt viktigaste sinne-luktsinnet. Under några timmar får ni lära er mer om sök, hur det går till, hur hunden tränas samt om olika markeringssätt.


Medtag: Fika, godis och leksak till hunden


Instruktör: Ronny Selin

Pris: 300 kr